Pinlig for Toyota

Mini-SUVen Toyota Urban Cruiser oppnår kun tre av fem stjerner i Euro NCAP.

Pinlig for Toyota
Publisert
Sist oppdatert

De offisielle testresultatene offentliggjøres først i morgen, men også denne gangen har det lekket resultater i forkant. Vi har snakket med den norske Toyota-importøren, som kan bekrefte ryktene om at deres nykommer Urban Cruiser kun oppnådd tre av fem stjerner.

- Ja, det er korrekt, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

Han er overrasket over resultatet, men understreker at bilen ikke er farlig.

Endrede regler

- Den svake karakteren skyldes verdier som oppsto i stolpetesten, som er én av tre kollisjonstester. Euro NCAP reviderte i oktober verdiene i en av sine protokoller, uten at revisjonen er kommunisert verken til Toyota eller andre bilprodusenter. Uten denne revisjonen ville Urban Cruiser ha oppnådd fem stjerner, sier Olsen.

Olsen hevder altså at bilen gjorde det godt både i front- og sidekollisjonstestene. DinSide vil først i morgen kunne gi deg de fullstendige delresultatene. I morgen offentliggjøres også resultatene for flere testede modeller.

I mellomtiden kan du lese om de mer enn 300 testede modellene her. Nysgjerrig på de nye testprosedyrene hos Euro NCAP. Vi gir deg en av verdens mest grundige gjennomganger her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer