Pioner 15 Classic: Pioner tenker stort

Siden Pioner lanserte sin 8 foter i 1959 har den norske båtprodusenten solgt over 300.000 båter. Surfende på suksessen lanserer de stadig større modeller, nytt av året er en 15 fots Classic.

Pioner håper med årets lansering å kunne konkurrere også i klassen for større landstedsbåter. Med båter av glassfiber og aluminium.

Lettvekter

Pioner 15 Classic fremstår som en familiær landstedsbåt. I forhold til den mer sportslige, Pioner Viking, er den en lettvekter: Med sine 200 kilo er den hele 125 kg lettere enn Viking, til tross for tilnærmet identisk størrelse.

Classic er også en lettvekter med tanke på motoren. Den er ikke godkjent for mer enn 15 hestekrefter. Ikke mye på en 15 foter! Produsenten skryter imidlertid av at båten er svært lettplanet. Allerede fra bedagelige 10 knop skal skroget kunne løfte seg fra vannskorpen.

Funksjonelle finesser

15 Classic er ingen luksusbåt. Allikevel har den sine sjarmerende finesser. Blant annet er den selvlensende. Med riller i dørken betyr det at du alltid skal kunne holde deg tørrskodd. Den har videre to låsbare stuerom og antisklimønster på dørken.

Sikkerhet

Pioner har alltid tenkt sikkerhet. Som alle andre av produsentens modeller er Classic 15 rotasjonsstøpt i mykplast. For de uinnvidde: Skroget består av to lag uten skjøt. Mellom de to lagene oppstår et luftfylt rom som gjør båten immun mot å synke. Ved å fokusere på sikkerhet flørter igjen Pioner med småbarnsfamilier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer