Planlegger BMW produksjon av flerbruksbil i USA?

"Sports Wagon" i 2007?

Planlegger BMW produksjon av flerbruksbil i USA?
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge den vanligvis godt informerte tyske avisen DIE WELT planlegger BMW å produsere en ny flerbruksbil fra tidligst år 2007. Den fremtidige bilen, som kunne bli kalt en ”Sports Wagon”, kunne godt bli en 7-seter. Avisen siterer ”godt informerte kilder i bilindustrien”.

Den ville høyst sannsynlig bli produsert i firmaets fabrikk i Spartanburg i South Carolina der 160 000 biler ble bygget i 2003.

Fylle et tomrom i modellutvalget?

En ikke navngitt talsmann for BMW har hverken villet bekrefte eller benekte disse opplysningene, men skal ha uttalt at ledelsen i selskapet fortsatt er usikre på hvordan de skal posisjonere et slikt produkt.

Spartanburg-fabrikken produserer i dag modellene Z4 roadster og X5 i henholdsvis 140 og 410 eksemplarer per dag. Logistikkansvarlig for fabrikken uttalte nylig at det vil bli foretatt betydelige endringer av installasjonene fra og med 2006 for å oppnå ”mer fleksible produksjonsforhold” og muligheter for ytterligere kostnadsreduksjoner.

Amerikansk strategi

Det er bare å slå fast at USA blir et stadig viktigere marked for BMW. Over en fjerdedel av den million biler BMW produserer i løpet av et år blir solgt i det amerikanske markedet, det største i verden foran Tyskland (henholdsvis 278.000 og 256.000 eksemplarer solgt). I tillegg gjør den for tiden lave dollarkursen at produksjon i USA er atskillig mer lønnsom enn tidligere. En annen faktor som gjør de amerikanskproduserte bilene spesielt konkurransedyktige er at logistikkpartneren TNT er svært tett integrert i BMWs produksjonsprosesser, noe som ifølge fabrikkens logistikk-manager ville vært umulig å oppnå på samme måte i Tyskland og også ellers i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer