Plass, bagasjerom og fleksibilitet

Hvis du vurderer å kjøpe deg stasjonsvogn, er årsaken sannsynligvis at du har et stort plassbehov. Vi forsøker å gi deg svaret på hvilken bil du bør velge hvis plass er den avgjørende faktoren for deg.

Publisert

Stasjonsvogner kan selvsagt varte opp med større bagasjerom enn søstermodellene i sedan- og kombiutførelse. Men selv om bagasjeplass er viktig i en stasjonsvogn, er det jo også interessant hvor god plass passasjerene har å boltre seg i. Vi fant derfor fram målebåndet og tok oss en kikk både på forseteplass, bakseteplass og bagasjeromsplass.

Ulik prioritering

Og vi fant raskt ut at bilfabrikantene har gjort svært ulike prioriteringer. For eksempel har Skoda Octavia et kjempestort bagasjerom, mens baksetepassasjerene må slite med svært mangelfull benplass. Toyota har prioritert annerledes. I Yaris Verso sitter har nemlig baksetepassasjerene meget god plass. Den gode benplassen i baksetet har imidlertid gått på bekostning av bagasjerommet, som er 35 centimeter kortere enn det du finner i Octavia. Men her må det legges til at Yaris Verso er over halvmeteren kortere enn Octavia utvendig. Derfor kan man si at Toyota har vært gode til å utnytte plassen i Yaris Verso.

Golf best benplass foran

Men la oss først ta en titt på forsetene. Er du lang i bena, vil du sannsynligvis trives best i Golfen, som med førersetet i bakre stilling måler hele106 centimeter fra seteryggen til pedalene. Golf kan også skilte med den største kupébredden og den nest største takhøyden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer