Plass og innredning

Bowrider er et erkeamerikansk konsept, og innredingen gjør heller intet forsøk på å skjule hvor båten er produsert. Overdådig utstyrt med hvite puter, polstringer og treimitasjoner i plast, balanserer den på en knivegg mellom luksus og det vulgære.

Bowriderkonseptet har det siste tiåret rukket å gjøre seg populært i Norge. Ved å fjerne kabinen, som på båter under 20 fot på grunn av sin klaustrofobiske størrelse allikevel er temmelig ubrukelig, frigjøres det plass i baugen. Er båten samtidig både tung og sjødyktig nok kan dette arealet være et behagelig sted å oppholde seg.

Baug hvor vi trives

I 1900 SR rommer innredningen foran en U-benk, kledd opp i et hvitt putesett. Skrogveggene er godt polstret og to puter festet i konsollen midtbords gir utmerket ryggstøtte. Her kan to personer finne hver sin plass i solen; svært behagelig så lenge skipperen ikke finner på noe sprell. Dette kan du lese mer om på denne 13689">lenken.

Komfort i plast

I den egentlige cockpiten, bak vindskjermene, finner du seks sitteplasser. Førerplassen og den tilsvarende plassen babord er begge konstruert som rygg-mot-rygg seter, som ved et enkelt håndgrep kan omgjøres til to solsenger. Helt akter har Maxum rigget opp ytterligere to seter, et på hver side av motorkassen.

Rygg-mot-rygg setene hviler på skinner av plast. Denne konstruksjonen fant vi også på en annen av US Marines båter, 10464">Bayliner 2052 Capri. Da opplevde vi at plasten rett og slett knakk. I sannhetens navn opplevde vi intet liknende under testingen av Maxum 1900 SR. Likevel setter vi spørsmålstegn ved soliditeten i denne konstruksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer