Plass og innredning

Bever 445 er tegnet med moderne design for øyet. Det merkes, både på utseende og praktiske løsninger.

Er norske båter kjedlige og konservative? Noen mener det. Kanskje var det disse kritiske røstene Morgan Dale i Bever lyttet til når du begynte utviklingen av Bever 455? I alle fall ble industridesigner Espen Thorup, kjent blant annet for utviklingen av den prisbelønte Nordkapp Avant 490, raskt kalt inn på teppet.

Diskré sjarm

Og Bever 445 representerer på mange måter noe nytt innen norsk båtdesign. Båten har fått en moderne utforming. Sitteplassene foran vindskjermen, med sine runde former, bærer et tydelig vitnesbyrd om dette. Undertegnede er av den oppfatning av at Thorup/Bever teamet har lykkes godt på det estetiske planet. Også førerposisjonen er pen og klassisk i et kontraststylt spill mellom svart, hvitt og rustfritt stål. Også den røde stripen på yttersiden av skroget er behagelig for øyet. Bever 445 er nok en både for liten og beskjeden båt til at den vekker stor ståhei på bryggene, men den vil nok bli lagt merke til for sin diskré sjarm.

Hvor er stuveplassen?

Hvis designerne bak Bever 445 har lykkes med utseende, har de ikke hatt hellet med seg når det gjelder stuveplass. I hekken finner du intet dreggrom, noe som skal redusere vekten akter. Kun ett av setene foran i båten har rom for oppbevaring under seg. Man kan bare undre seg hvorfor. Det er også et stort rom under sofaen akter. Dette blir delvis spist opp av bensintanken, delvis av tauverk, fendre og andre maritime nødvendigheter. Rett skal være rett, du kan lempe noe av bagasjen under selve konsollen. Dette er imidlertid ingen ideell løsning da rommet er åpent akter. Dermed kommer ofte bagasjen rullende ut mellom bena dine hvis du kjører litt hardt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer