Plass og innredning

560 centimeter lang og 220 centimeter bred. Det begrensede arealet stiller store krav til innredningen.

For å trekke de store linjene først: 555 HT består av en rommelig cockpit med to seter og en treseters sofa akter. Inne, beskyttet av taket i Hardtoppen, finner du en V-sofa. Et av vinduene foran fungerer dessuten som praktisk luke til bruk under ombordstigingen. En intelligent detalj er at luken er utstyrt med gassdemper, en sofistikert løsning du bare finner i kvalitetsbåter.

Intelligente løsninger og romslighet

Det er med andre ord nok av sitteplasser om bord. Spørsmålet du kanskje stiller deg er om så mye innredning vil gjøre båten overlesset. Til det er svaret nei.

For det første skjuler benkene et hav av stuveplass, slik at alt pikkpakket raskt kan stuves vekk. For det andre er flere av komponentene multi-funksjonelle. Blant annet kan sofaen akter gjøres om til solseng, V-benken foran forvandles i løpet av sekunder til en komfortabel dobbeltseng ved hjelp av to ryggstøtter, og under luken for ombordstiging fungerer V-benken som ett av to trappetrinn med antiskli mønster. I tre!

En praktisk pute senere er den igjen en fullkommen sofa. Et cocktailbord kan brukes både ved styrekonsollen og i cockpiten akter. Alle fasilitetene var dessuten svært enkle i bruk. En annen årsak til at 555 HT virker større enn sine 18 fot, er at båten er konstruert med et enkelt skrog, uten innerliner. En siste stjerne jeg har lyst til å skrive inn i karakterboken til Skibsplast, er kalesjen. Den var lett å rigge, men mest imponerende var den innvendige høyden på 1.85 meter. Du føler ikke klaustrofobi i ly av den rommelige kalesjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer