Plass og interiør

Myke linjer, fin overflatefinish og gjennomtenkte løsninger. Octavia-interiøret er et trivelig bekjentskap.

Publisert
Sist oppdatert

Octavia mangler lys over sminkespeilene og har et glatt ratt. Bortsett fra disse to innvendingene klarte vi knapt å finne en eneste svakhet ved Octavia-interiøret.

Octavia kjennetegnes nemlig ved høy materialkvalitet, store polstrede flater, god overflatefinish, elegante løsninger samt ryddige og lettbetjente knapper og brytere. Den store, integrerte radioen er pen å se på og instrumetpanelet eksklusivt. Diskanthøyttalerne foran dørhåndtakene er elegant utformet og pent integrert, i likhet med de fire, store luftdysene. Det store antallet oppbevaringsrom, kopp- og flaskeholdere trekker tankene mot fleksibiler.

God plass

I tillegg finner vi en smart parkeringsbilett-holder i frontruten og praktiske handleposekroker i bagasjerommet. Setene er gode, gir gode sidestøtte og har et eget hjul for justering av korsryggstøtten. Baksetene er romslige og både takhøyde og benplass er tilstrekkelig for store, voksne personer. Nye Octavia er i det hele tatt en tiltalende bil, der det meste stemmer.

Vil få høy NCAP-score

Nye Octavia er ennå ikke testet hos Euro NCAP, men vi er ikke i tvil om at bilen vil oppnå en høy score. Ikke bare har bilen seks kollisjonsputer og aktive hodestøtter, i tillegg har også de to ytre bakseteplassene aktive beltestrammere. Også elektronisk stabilitetsprogram (ESP) og antispinn er å finne blant standardutstyret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer