Plass og komfort

BMW X6 har dårlig plassutnyttelse, men er romslig nok for fire. Komfortnivået godkjennes.

Publisert
Sist oppdatert

Når man setter seg inn i X6 kjenner man seg umiddelbart igjen dersom man har kjørt BMW tidligere. Dette er helt typisk og klassisk BMW og ergonomien er upåklagelig - med unntak av iDrive-systemet med sitt dreiehjul som hver gang krever en tids tilvenning. Fortsatt ikke verdens mest intuitive løsning når alt utstyr, navigasjon, avansert musikkanlegg etc. er på plass.

God sittestilling

Men godt sitter man - når man omsider har fått plundret seg til riktig sittestilling. Det tar litt tid for de fleste, for det er så mange muligheter, men når det sitter, sitter det til gangs! Setene i testbilen hadde som vanlig gode konturer og ga god støtte - også under lårenes fremside, hvor en ekstrapute kan justeres.

Ikke svært romslig

Vi nevnte innledningsvis at X6 er en stor bil; 488x198x169 centimeter og en vekt på 2,2 tonn - det er røslig. Interiøret er imidlertid ingen ballsal. Her sitter man som i en hvilken som helst familiebil - bortsett fra at det kun er to plasser i baksetet. Heldigvis er takhøyden foran, til tross for at man har kappet taket i forhold til X5 med 7 centimeter, tilstrekkelig for de fleste. Men det er bare såvidt bak for de som er noe over gjennomsnittet i høyden, for der begynner taket attpå til å skråne. Heldigvis er baksetene plassert litt lavere enn i X5. I bredden er det godt med plass for alle. Bagasjerommet for sin del er greit nok for en familiebil, men heller ikke det imponerende for en så stor bil. Baksetene kan felles ned og da får man ifølge BMW nesten 1,5 kubikkmeter lasterom, men lastegulvet blir ikke helt flatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer