Plass og komfort

Andre generasjon Superb kjennetegnes ved et premium-aktig interiør, en rekke praktiske og kule løsninger samt overlegen benplass i baksetene.

Publisert
Sist oppdatert

For å slippe å motta en hel masse epost fra forulempede Skoda-entusiaster, må vi skynde oss å legge til at det fantes en Skoda Superb på 30-tallet og at kverulanter vil kunne hevde at dagens testkandidat dermed er tredje generasjon. Vi tar imidlertid sjansen på å kalle bilen andre generasjon, med utgangspunkt i at den tar over etter første moderne generasjon, som ble lansert i 2001 (2002 i Norge).

Unik bakluke-konfigurasjon

Mens første generasjon var en typisk sedan, er nykommeren noe så spesielt som en kombi-sedan. Superb-eieren kan nemlig velge om vedkommende kun vil åpne bagasjelokket, som i en sedan, eller om hun vil åpne hele bakluken, inkludert bakruten.

Det finnes en rekke biler som tilbyr eieren å velge mellom å åpne hele bakluken eller kun bakruten, men Skodas løsning er rett og slett unik - og etter vårt syn - velfungerende.

Bedre enn Grand Voyager!

Også forgjengeren bød på gedigen benplass, men nå har det tatt helt av. Vi målte uhørte 93,0 centimeter fra seterygg til seterygg, noe som betyr at Superb til og med slår kjempen Grand Voyager med 9,5 centimeter. Ja, Suberb kan faktisk måle seg med den forlengde utgaven av luksuslimousinen Lexus LS, som ifølge våre målinger kunne skilte med 94,5 centimeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer