Plass og komfort

Audi Q5 er ikke voldsomt stor, men vil likevel gjøre nytte som familiebil. Interiøret er lekkert og utstyrsnivået godkjent.

Publisert
Sist oppdatert

Vi gjorde ikke skikkelige målinger av Q5 denne gangen. Men førsteinntrykket er at baksete-avdelingen byr på både benplass og takhøyde som gjør den konkurransedyktig også når et familiebil-behov er utgangspunkt. Lasterommet er lettbrukt og fullverdig.

Mulighet for fleksibilitet

I utgangspunktet er ikke Q5 spesielt fleksibel. Baksetepassasjerene kan riktignok justere seteryggvinkelen, men både lengdejustering av baksetene (10 cm) og mulighet for nedfelling av høyre forseterygg er ekstrautstyr.

Forstørrelse av lasterommet foregår imidlertid svært enkelt, ved at seteryggene rett og slett felles ned - uten at hodestøttene må fjernes. Resultatet er et så godt som flatt gulv med lastemulighet helt frem til forseteryggene.

Stor fargeskjerm

Selv om vi her snakker om en bil som vil koste over 500.000 kroner, er utstyrsnivået godkjent. Riktignok kunne gjerne utstyr som regnsensor, automatisk nedblendbart bakspeil, fartsholder og multifunksjonsratt vært standardutstyr, men dette er dessverre ikke vanlig hos premiummerkene. Til gjengjeld får man en integrert radio knyttet til en stor fargeskjerm, elektronisk klimaanlegg, skinntrukket ratt, skillenett, tåkelykter og 17-toms alufelger. Også utstyr som utforbakkeassistent (Hill descent control) og elektromekanisk parkeringsbrems følger med på kjøpet, i tillegg til svært moderne antiskrensteknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer