Plass og komfort

Audi Q5 er ikke voldsomt stor, men vil likevel gjøre nytte som familiebil. Interiøret er lekkert og utstyrsnivået godkjent.

Publisert
Sist oppdatert

Vi gjorde ikke skikkelige målinger av Q5 denne gangen. Men førsteinntrykket er at baksete-avdelingen byr på både benplass og takhøyde som gjør den konkurransedyktig også når et familiebil-behov er utgangspunkt. Lasterommet er lettbrukt og fullverdig.

Mulighet for fleksibilitet

I utgangspunktet er ikke Q5 spesielt fleksibel. Baksetepassasjerene kan riktignok justere seteryggvinkelen, men både lengdejustering av baksetene (10 cm) og mulighet for nedfelling av høyre forseterygg er ekstrautstyr.

Forstørrelse av lasterommet foregår imidlertid svært enkelt, ved at seteryggene rett og slett felles ned - uten at hodestøttene må fjernes. Resultatet er et så godt som flatt gulv med lastemulighet helt frem til forseteryggene.

Stor fargeskjerm

Selv om vi her snakker om en bil som vil koste over 500.000 kroner, er utstyrsnivået godkjent. Riktignok kunne gjerne utstyr som regnsensor, automatisk nedblendbart bakspeil, fartsholder og multifunksjonsratt vært standardutstyr, men dette er dessverre ikke vanlig hos premiummerkene. Til gjengjeld får man en integrert radio knyttet til en stor fargeskjerm, elektronisk klimaanlegg, skinntrukket ratt, skillenett, tåkelykter og 17-toms alufelger. Også utstyr som utforbakkeassistent (Hill descent control) og elektromekanisk parkeringsbrems følger med på kjøpet, i tillegg til svært moderne antiskrensteknologi.

Mye å velge blant

Plass og komfort
Den som liker interiøret i andre nye Audi-modeller, vil også trives med Q5-interiøret.
Plass og komfort
Plass og komfort


Den som har råd til det, kan imidlertid oppgradere bilen med et vell av ekstrautstyr. Velger man for eksempel navigasjon, så får man en meget høyoppløst skjerm, harddisk, SD-kortlesere og tredje generasjon MMI (Multi Media Interface) på kjøpet. De topografiske kartene omfatter blant annet 3D-tegninger av bygninger og landemerker og eieren har mulighet til å velge kjøreruten som gir det laveste drivstoff-forbruket.

Våre testeksemplarer var i tillegg utrustet med en helt spesiell koppholder, som vedlikeholder temperaturen både for varme og kalde drikker. I tillegg kommer godsaker som radarbasert avstandsholder, blindsonesensor (Audi side assist), vegmerkingssensor (Audi lane assist), fjernlysassistent og Audi drive select. For ikke å snakke om skinninteriør, elektrisk regulerbare og ventilerte seter, nøkkelfri adgang og start, svingbare bixenonlykter med diodebaserte kjørelys og baklys, panoramaglasstak og Bang & Olufsen stereoanlegg.

Lekkert interiør

Den som liker interiøret i andre nye Audi-modeller, vil også trives med Q5-interiøret. Vi kjente igjen de fleste knapper, brytere, displayer og skjermer fra andre Audi-visitter og opplevde at Audi også denne gangen har lyktes i å skape et stilsikkert, moderne, elegant og vennlig fører- og passasjermiljø. Hadde vi fått bestemme, skulle imidlertid knappene i dashbord- og midtkonsollene vært gummiert eller laget i et noe mer eksklusivt materiale.

Er det grunn til å vente på Audi Q5? Og hvilke konkurrenter vil bilen møte? Les vår konklusjon her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer