Plass og komfort

Nye A4 Avant kan i likhet med sedanen skilte med et lekkert og svært gjennomarbeidet interiør. Bakseteplass og utstyrsnivå er godkjent, men kunne gjerne vært enda bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Vi omtalte det nye A4-interiøret i vår første sedantest og skal her konsentrere oss om Avant-lasterommet. Vi gjentar imidlertid at A4-kupeen fremstår som et stilfullt oppholdssted. De mange lekre og ergonomiske detaljene bidrar til å skape en opplevelse av høy kvalitet og det er ingen tvil om at man befinner seg i en bil som trygt plasserer seg i premiumsegmentet.

Ikke klasseledende benplass

A4 har vokst med hele 11,7 lengdecentimeter sammenlignet med sin forgjenger. Dessverre har relativt få av disse centimetrene kommet baksetepassasjerene til gode. Nye A4 mangler nemlig mellom fire og åtte centimeter benplass sammenlignet med ordinære mellomklassestasjonsvogner som Ford Mondeo, Toyota Avensis og Volkswagen Passat. Også BMW 3-serie Touring kan ifølge våre målinger skilte med noe bedre benplass enn nye A4 Avant.

Når det er sagt, må det understrekes at benplassen er god nok for langbente voksne og at A4 Avant ifølge våre målinger slår biler som nye Mercedes-Benz C-klasse og nye Volvo V70, for ikke å snakke om Alfa Romeo 159 Sportwagon og Volvo V50.

Godkjent takhøyde

Heller ikke takhøyden er voldsom. Men den er to centimeter bedre enn i sedan-utgaven og god nok til at opp i mot 190 centimeter høye voksne med normal kroppsbygning slipper å bøye nakken. Når det kommer til takhøyde er forøvrig C-klasse noe bedre og 3-serie svakere enn A4.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer