Plass og Komfort

Kjørekomforten er overraskende god, og de to sitteplassene har nok plass for de fleste.

Publisert
Sist oppdatert
Ettersom Fortwo kun er beregnet for to personer, er det greit med plass til disse to.


Vi har allerede vært inne på den litt merkelig gangen over ujevnhetene, og det er unektelig en litt spesiell følelse når for- og bakhjul treffer hull i veien nesten samtidig, for å overdrive litt. Men vel oppe i fart på landeveien er ikke Fortwo så stumpete som man kanskje kan tro. Det er likevel langt opp til ordinære småbiler.

En del støy

Plass og Komfort
Plass og Komfort


Også støynivået er litt i overkant sammenlignet med mer vanlige og langt større småbiler. Det er først og fremst motor- og vindstøy som trekker ned mest. De smale hjulene hører man naturlig nok ikke så mye til.

Ikke lengdejustering

Ettersom Fortwo kun er beregnet på to personer, er det greit med plass til disse to. Setene kan skyves nok tilbake til at selv lange personer får plass. Men i bredden, og i selve fotrommet, merker man at dette er en liten bil. Vi savnet også å kunne trekke til oss rattet. Lengdejustering glimrer nemlig med sitt fravær.

Bagasje

Bagasjeplass er det litt tynt med, men to personer får med seg et par normale bagger til en helgetur. Dermed har denne bilen strengt tatt nok plass til det bruket den er beregnet for.

Grei kvalitetsfølelse

Kvalitetsfølelsen i interiøret er i grunn ganske god, prisen tatt i betraktning. Både materialer, finish og tilpasning av plater og hendler fungerer tilfredsstillende. I tillegg må den friske designen nevnes. Turtelleren er eksempelvis plassert på toppen av dashbordet i form av en liten rund klokke, ved siden av et vanlig ur.

Hvilke biler skal man så sammenligne Smart Fortwo med? Og er den et godt kjøp? Vi gir deg svarene i konklusjonen.

Her finner du mer Smart-stoff:

  • Tester
  • Nyheter  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer