Plass og komfort

Nye A4 er blitt romsligere enn forgjengeren. Komfortnivået er også mer enn akseptabelt.

Publisert
Sist oppdatert

Som vi skrev innledningsvis har nye A4 resolutt tatt skrittet inn i mellomklassens øvre sjikt hva angår dimensjoner. For å øke romsligheten i forhold til forgjengeren har man ikke valgt å øke høyden - her er den dynamiske profilen blitt favorisert - men både lengde, bredde og især akselavstand er blitt betydelig større.

Storbilfølelse

Når man ser hvor mye større bilen er blitt og hvor stor den er i forhold til konkurrentene (A4 er hele 18 centimeter lengre enn BMW 3-serie og 12 centimeter lengre enn Mercedes C-klasse), kunne man forventet enda mer innvendig plass, men en del av lengden befinner seg foran A-stolpen og bidrar til å bedre bilens dynamiske egenskaper. Ikke desto mindre er det en viss grad av storbilfølelse i nye A4, noe især den innvendige bredden bidrar til.

Ganske romslig

Foran har man det romslig og luftig, og gode seter med meget bra støtte både i rygg og på sidene hjelper til med å gi følelse av velvære. Baksetepassasjerene har også greit med plass, men bare de to på hver side - midtplassen har begrenset med både plass og komfort - selv om man fortsatt ligger hakket bak mellomklassereferanser som Passat og særlig Mondeo. Det samme gjelder for bagasjeromsvolumet, som oppleves som tilstrekkelig sjenerøst og lett å utnytte - men heller ikke her på størrelse med de ledende familiesedanene. Totalt sett fremstår per idag nye A4 som den klart rommeligste av premium-sedanene i mellomklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer