Plass og komfort

Volvo V50 oppleves fortsatt som en liten og trang bil. Interiør-endringene er stort sett subtile.

Publisert
Sist oppdatert

Da vi nylig testet nye V70, kunne vi rapportere om svak bakseteplass. Med tanke på at V50 er 30 centimeter kortere enn V70, skulle man kanskje tro at V50 var håpløs? Vel, håpløs er den ikke. Men den er for trang til å fortjene betegnelsen familiebil. Våre målinger tilsier for eksempel at de aller fleste kompaktbiler tilbyr bedre benplass i baksetene enn V50. Dette i likhet med folke-SUVene. For ikke å snakke om mellomklassebiler som Ford Mondeo, Opel Vectra og Volkswagen Passat, som er de reneste limousiner sammenlignet med V50.

I tillegg er bakseteløsningen gammeldags, i den forstand at sitteputeen må vippes frem og hodestøttene fjernes før bakseteryggen kan legges ned.

Stilig interiør

Når det er sagt, må det understrekes at lasterommet er brukbart, i hvert fall i lengderetningen. I tillegg er vi blant dem som liker V50s førermiljø svær godt. Den lekre dashbordkonsollen, de rene flatene, de ryddige løsningene og den generelt eksklusive overflatefinishen sørger for at V50-interiøret fortsatt fremstår som moderne, tidsriktig og påkostet.

Flere og større oppbevaringsrom

I sammenheng med ansiktsløftningen har Volvo lagt ned en del arbeid for å gjøre førermiljøet enda bedre. Den mest åpenbare endringen er at V50 nå har fått et vinklet håndbrekk, noe som frigjør plass i midtkonsollen. Dermed har Volvo fått plass til to nye, små oppbevaringsrom. Og det var på sin plass. I en tid da de fleste bilprodusenter har gitt oss stadig flere steder å legge fra oss småting, har nemlig oppbevaringsrom vært mangelvare i V50.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer