Plass og komfort

Tiguan er verken den romsligste eller mest komfortable bilen i klassen. Til gjengjeld gir den et godt kvalitetsinntrykk.

Publisert
Sist oppdatert

Med kun fem seter og en relativt beskjeden totallengde hadde vi ikke forventet noen plassrevolusjon med Tiguan. Det er den heller ikke. Den har imidlertid et par interessante ting knyttet til seg. For det første kan baksetene skyves frem eller tilbake, unisont eller delt i et 2/3-forhold, slik at du kan prioritere enten økt bagasjeplass eller bedre benplass for de der bak.

Baksete

De fleste kommer nok til å skyve baksetet helt tilbake for plassen er uansett ikke overdådig. De største bilene i klassen som Nissan X-trail og Mitsubishi Outlander er bedre her. Også en bil som Toyota Rav4, som er en del mindre enn Tiguan igjen, henger godt med dersom du kjører mye med flere voksne i bilen.

Sittestilling

Foran sitter de fleste godt, men dersom du har armer som er litt kortere enn beina skulle tilsi, vil du kunne slite litt med å få rattet nærme nok til tross for at dybdejustering er på plass. Dermed blir det fort til at rattstammen stenger for kneet. Løsningen blir å lure beinet ut på siden av denne. Optimalt er det uansett ikke.

For øvrig sitter man relativt oppreist og med grei oversikt. Tiguan er ikke noe mareritt i hektisk bytrafikk med hyppig behov for lukeparkeringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer