Plass og komfort

Jeep Patriot 2.0 CRD Limited har god bakseteplass og mye utstyr. Men bilen virker lite påkostet, noe som resulterer i lav kvalitetsfølelse.

Publisert
Sist oppdatert

Folke-SUV-klassen ligger i utgangspunktet langt bak mellomklassen når det kommer til opplevd kvalitet. Blant annet er polstret dashbordplast en sjeldenhet i folke-SUVene, mens det er en selvfølge i mellomklasse-biler.

Men selv om listen altså ligger lavt, oppleves Patriot som en av de billigste og minst påkostede aktørene i sin klasse. For eksempel oppleves koreanere som Kia Sportage og Chevrolet Captiva som langt mer eksklusive og gjennomarbeidede enn dagens amerikanske testkandidat.

Hastverksarbeid

For selv om Patriot Limited er utrustet med godsaker som skinnseter og navigasjon på stor farveskjerm, så fremstår kupeen som gammeldags og billig. All plast er hard, overganger mellom ulike materialer og flater er lite elegant og det hele minner rett og slett om hastverksarbeid.

Ta for eksempel de usedvanlig simple dørhåndtakene. Den simple ledningen som er trukket ned til bakspeilet. Eller de fullt synlige boltene som fester forsetenes til gulvet i baksetepassasjerenes fotbrønner.

Voldsom innkapsling

Ingen av de fire dashbord-luftdysene kan stenges - og de er tunge å justere. To separate leselys er riktignok på plass, men lyskjeglene treffer langt fremme på dashbordet. Innkapslingen av styresnekken er så stor og omfattende at den blir et problem både for den som ønsker å sitte nært rattet og for den som ønsker å sitte høyt. Rattet kan ikke justeres i dybden, men det er så mye slark i innfestingen at vi i første omgang faktisk trodde at dybdejustering var på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer