Plass og komfort

Da vi kjørte Skodas nye småbil på lanseringen i vår utropte vi den til klassens plassmester, et inntrykk som fortsatt består etter en grundigere test.

Publisert
Sist oppdatert

Småbilskunder er tradisjonelt ikke de som vektlegger plassforhold mest, men faktum er at det er ingenting i veien for at Fabia kan fungere som en liten familiebil. Forsetene har mer enn nok plass til de aller fleste, og i baksetet ligger alt til rette for at barna skal trives. Faktisk er det få, om noen, tradisjonelle småbiler som kan tilby like gode plassforhold for baksetepassasjerer som nye Fabia, og fire personer på 1,80 har ingen problemer med å finne plass også på lengre turer.

Ingen fleksibil

Nei, da er det heller bagasjeplassen som begrenser bruksområdet. Men også her gjør Fabia det skarpt sammenlignet med konkurrentene. 300 liter er blant de aller beste i klassen, men sammenlignet med små fleksibiler som Nissan Note og ikke minst storebror Roomster, blir det naturligvis noe begrenset.

God kvalitetsfølelse

Skoda er som kjent eid av Volkswagen og det merkes på interiøret. Kvalitetsfølelse og materialkvalitet er god, men designen ikke spesielt spennende. Vår testbil var for øvrig utstyrt med et soltak i glass som gir lys inn og sikt ut.

Betjeningen av kjørecomupter, radio og øvrige funksjoner er forøvrig enkel og lettfattelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer