Plass og komfort

BMW 3-serie Coupé kan skilte med et funksjonelt og moderne interiør. Bakseteplassen er uvanlig god, men utstyrsnivået svakt.

Publisert
Sist oppdatert

BMW har valgt å ikke utvikle et eget dashbord for 3-serie Coupé, som dermed kjennetegnes ved det samme moderne, stramme og forseggjorte interiøret som sedan- og stasjonsvognutgavene. Bruk av eksklusive materialer og lekker overflatefinish etterlater et umiskjennelig preg av premium.

Kupé-problematikk

Det som i hovedsak skiller kupeen fra sedanen, er dermed det faktum at førstnevnte kun har to dører. Derfor regnet vi med å møte på typiske kupé-momenter som vanskelig adgang til baksetene, elendig benplass og håpløs takhøyde. Vi regnet også med at det ville være vanskelig å få tak i sikkerhetsbeltet og at døren ville være så bred at det blir upraktisk i hverdagen.

God adgang til baksetene

Sistnevnte fenomen slapp vi ikke unna. BMW har, som alle andre kupé- og kabriolet-produsenter, valgt å gi bilen brede dører. Dermed trenger man god plass på siden av bilen for å kunne stige ut uten å dytte døren borti fremmedelementer.

Vi har imidlertid ingen problemer med å forstå hvorfor så godt som samtlige kupeer har brede dører. Ved siden av designmessige hensyn er hensikten selvsagt å gjøre adgangen til baksetene så god som mulig. Og det har BMW lyktes ganske godt med. Døråpningen er rundt 100 centimeter bred, samtidig som den er relativt høy. Ved å ta tak i et håndtak kan forseteryggen vippes frem, og om ønskelig kan man trykke på en godt plassert vippebryter for å justere setet frem elektrisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer