Plass og komfort

Doblò er en lettvint og behagelig bil å sette seg inn i, og man sitter høyt med god oversikt. Men om langturskomforten kunne vært bedre, får man med seg opp til fire kubikkmeter bagasje.

Publisert
Sist oppdatert

Noe av det mest behagelige ved Doblò er de store dørene og måten man setter seg opp i bilen på. Og likeledes hvordan man går rett ut. Uten å bøye ryggen og knærne og haler seg inne eller ut som man stort sett gjør i personbiler. At det gjør bilen til en god arbeidsplass for postbud og andre bud er åpenbart. Selv setter vi pris på det i dagliglivet også.

Romslig i førerhuset

Vel på plass i førersetet har du god oversikt og god plass. Følelsen av rommelighet, som egentlig ikke er helt reell da du har vegg rett bak deg, forsterkes dessuten av at det er høyt under taket. Interiøret er nøkternt pent, og samtidig ergonomisk og praktisk. Den høyt plasserte girspaken sitter godt og riktig i hånden, og bidrar til følelsen av en presis og funksjonell kjøring. Også passasjeren har følelsen av god plass og oversikt. Men man er likevel aldri i tvil om at det er en kassebil man kjører. Kanskje aller mest blir man minnet på dette av den karakteristiske romklangen ra det store tomme varerommet.

Utstyrsnivået

Selvsagt er utstyrsnivået lavt til en slik pris. I utstyrslisten står det for eksempel at ”opplegg for radio” er standard. Det tolker vi som at det ikke veldig spreke musikkanlegget i testbilen var ekstrautstyr. Et par andre punkter man også bør være oppmerksom på i vårt stadig varmere klima, er nettopp klimaanlegg og elektrisk sveivbare ruter. Begge deler må ekstrabestilles. Har man først bestemt seg for å kjøre billig, er man kanskje av den typen som liker å svette litt også. Vår erfaring tilsier imidlertid at akkurat disse tingene er forholdsvis små utgiftsposter som gjør store utslag på bilens komfort og dermed bruksverdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer