Plass og komfort

Dodge Caliber kan friste med god bakseteplass og et brukervennlig bagasjerom. Den som velger SXT-utgaven får i tillegg en hel masse utstyr.

Publisert
Sist oppdatert

Når Caliber iakttas på avstand, gir bilen inntrykk av å ha særdeles svak takhøyde i bakseteavdelingen. Dette har sammenheng med bilens uvanlig høye skuldre, kombinert med svært lave sidevinduer. Når man først tar plass i bilen, viser det seg imidlertid at man har vært utsatt for en optisk illusjon. Takhøyden er riktignok ikke gedigen, men drøye 94 centimeter fra sittepute til tak betyr at 185 centimeter høye personer med normal kroppsbygning kan ta plass i baksetene uten å måtte bøye nakken. Hemmeligheten består i at Dodge har laget en stor utsparring i taket over baksetene.

Regulerbar bakseterygg

Også benplassen er god. Føtter får plass under forsetene og selv høye personer har god plass til knærne bak forseteryggene. Baksetepassasjerene kan til og med regulere seteryggen, og i bakre posisjon er vinkelen så skrå at den nærmer seg vår definisjon av sovestilling. Muligheten for å regulere seteryggvinkelen er forøvrig også en stor fordel når barneseter skal festes stramt i baksetene.

Lettbrukt

Bagasjerommet er litt klønete utformet, i den forstand at en stor kasse stjeler mye plass på venstre side. Likevel er det mye positivt å si om rommet, som er på størrelse med det vi kjenner fra Volkswagen Golf. Innlastingskanten er nærmest flat, slik at store gjenstander kan skyves inn og trekkes ut. I tillegg er bagasjeromsgulvet relativt høyt. Dette er selvsagt negativt når tunge gjenstander skal løftes inn. Men i hverdagen, når kun lette handleposer og bager skal inn og ut, er høy innlasting best for ryggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer