Plass og komfort

S-Max er en svært rommelig fleksi/flerbruksbil. Den gjør også reisen til en behagelig opplevelse for de godt beskyttede passasjerene.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kaller S-Max en fleksibil fordi Ford selv har utpekt biler som VW Touran, Mazda 5 og Toyota Verso som sine hovedkonkurrenter. Dessuten kommer en enda større Ford på markedet i disse dager: Den gedigne nye Galaxy som vil fremstå som en referanse i flerbruksbil-klassen.

Flerbruksdimensjoner

Ikke desto mindre - det blir litt forvirrende og stadig vanskeligere å operere med kategorier innenfor MPV/minivansegmentet. Focus C-Max er eksempelvis en femseters fleksibil og S-Max tilbys som syvseter, men forskjellene er adskillig større enn som så. S-Max er en mye større og mer modulerbar bil. Bilen er 477 centimeter lang og 188 centimeter bred. Dette er storbil-tall. Den er like lang som Mitsubishi Grandis og en god del bredere. På samme måte som Grandis er den imidlertid, med sine 166 centimeter, en del lavere enn de utpregete flerbruksbilene som Renault Espace eller Peugeot 807. Disse rager snaue 10 centimeter høyere over bakkeplan. Dette valget har både med design og tyngdepunkt å gjøre, og det er helt i tråd med Fords logikk: S-Max skal både se dynamisk ut og oppføre seg deretter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer