Plass og komfort

Kompetente på veien er de begge to. Hva med de praktiske aspekter? Og i hvilken reiser man på den behageligste måten?

Publisert
Sist oppdatert
Honda CR-V
Honda CR-V Vis mer
Toyota RAV4
Toyota RAV4 Vis mer


Rent fysisk virker CR-V straks litt eldre når en fersk nykommer som RAV4 dukker opp. Ikke helt moderne lenger. Det er da heller ikke bare det visuelle inntrykket; tross sine større dimensjoner er ikke Hondaen overlegen totalt sett når det gjelder plass.

Førermiljøet

Er man litt konservativ kan førermiljøet i RAV4 fremstå som litt "designer-aktig" rotete i forhold til det mer tradisjonelle og oversiktlige man finner i CR-V. Sistnevnte er allikevel relativt traust og på grensen til trist i forhold, og materialvalget virker ikke lenger aktuelt. Når det er sagt ble vi ikke spesielt imponert over opplevd kvalitet i testeksemplaret fra Toyota heller, men helhetsinntrykket er friskere og spenstigere.

Passasjerene

Man sitter bedre i CR-V, både i første og annen seterad. Setene er gode i begge bilene, men i Hondaen har man noe mer romslighetsfølelse, og vi konstaterte da også at det objektivt sett er bedre plassforhold i CR-V; setene har noe lengre sitteputer foran og betydelig lengre bak. Samtidig har også CR-V bedre benplass for baksetepassasjerene. Nå kan man si at det skulle bare mangle, da bilen er betydelig lengre enn sin konkurrent. Den har lengre akselavstand, og er også høyere. Det er bare i bredden at RAV4 har en ytre fordel. Allikevel er det få centimeter som skiller, og RAV4 har en mer moderne plassutnyttelse.

Bagasjerom - RAV4
Bagasjerom - RAV4 Vis mer
Bagasjerom - CR-V
Bagasjerom - CR-V Vis mer


Plassutnyttelse

Lastekapasiteten i disse bilene er viktig, og også hvor lett det er å utnytte den. Slik sett vinner RAV4 sammenlagt. I CR-V kan baksetene enkelt foldes frem og opp, men ikke legges ned. I Toyotaen finner man derimot den praktiske Fold-flat-løsningen hvor man med et enkelt håndgrep legger ned baksetet i gulvet og får et flatt lastegulv. Maksimal lastebredde er sammenlignbar i de to bilene, men minimum er betydelig bredere i RAV4. Med baksetene i bruk er det allikevel CR-V som har klart best bagasjeplass takket være lengden på lasteflaten (Fra 90 til 116 centimeter mot fra 77 til 93 i RAV4). Når baksetet ikke er i bruk er det imidlertid RAV4 som har overlegent best lastekapasitet med en lengde på 158 centimeter mot CR-Vs 136 - og RAV4 har altså i tillegg best utnyttbar lastebredde i gulvhøyde. Den har også mer praktisk oppbevaringsplass under bagasjeromsgulvet selv om CR-Vs campingbord utgjør et pluss for enkelte. Et punkt å nevne angående lastekapasitet: RAV4 har en maksimal tillatt hengervekt på 2.000 kilo mens CR-V bare kan skilte med 1.500.

Honda CR-V
Honda CR-V Vis mer


Komfort

Vi opplevde Honda CR-V totalt sett som den mest komfortable av de to bilene. Vi har allerede kommentert sittekomforten, men mye av det samme gjelder for bilens oppførsel på veien. I sitt kompromiss har RAV4 gått lenger i retning av å pleie kjøredynamikken samtidig som bilen har kortere akselavstand og et mindre plasskrevende hjuloppheng. Den er dermed mer følsom for ujevnheter i veibanen og oppleves til tider som noe stump. Hondaen takler ujevnhetene bedre og har et hjuloppheng som tillater ganske aktiv kjøring uten at bilen oppleves hard på veien. Det betyr ikke at RAV4 er en ukomfortabel bil, men at CR-V ligger hakket over. Dette gjelder også for støynivået, hvor mer motorlyd trenger inn i kupéen i RAV4. Testbilen var utstyrt med ekstradimensjonerte hjul i forhold til standard, så vi skal se bort fra den merkbare hjulstøyen i vår konklusjon.

Les vår konklusjon her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer