Plass og komfort

Man må opp mot Mercedes S-klasse for å finne sedaner i markedet som har bedre plass til passasjerer og bagasje. Kombinert med god støydempning og kjørekomfort blir resultatet en svært komfortabel storbil.

Publisert
Sist oppdatert

Peugeot 607 er som nevnt en bil som er 4,90 meter lang. Bredde og høyde står i stil, og akselavstanden er 2,80 meter. I tillegg tar, som vi har sett, motorrommet begrenset med plass. Resultatet er imponerende plass både i kupéen og i bagasjerommet.

En komfortabel bil

Allerede når man åpner dørene slår inntrykket av rommelighet imot en. Inn- og utstigning er lett; bakdørene er bra dimensjonert. Vel inne i baksetet er det god plass til tre voksne. Bakseteplassen er klart bedre enn i Mercedes E-klasse eller BMW 5-serie. Er man to kan et bredt armlene med koppholdere felles ned. I tillegg er bagasjerommet rett og slett enormt, bakseteryggene kan foldes ned i to deler og det er en gjennomgang i midten for lange gjenstander. Et pluss er også den elektriske åpningen (med fjernkontrollen) og lukkingen (med knapp på undersiden av luken) av bagasjelokket. Sparer anstrengelse og skitt på fingrene.

Setene foran var komfortable i testbilen; vi synes et brukbart kompromiss mellom fransk mykhet og tysk fasthet er funnet. En noe bedre sidestøtte kunne vært ønskelig. Dessuten ville nok Audi- eller BMW-kunder synes at reguleringsmulighetene for å finne riktig sitteposisjon var for begrensede uten at det fremsto som noe veritabelt problem under testen. På sikkerhetssiden er bilen utstyrt med åtte kollisjonsputer hvorav to sideputer bak. Frontputene tilpasser trykk og volum ved utløsning etter sammenstøtets kraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.