Plass og komfort

Alfa Romeo GT har et design som skiller den ut fra mengden. Det er Bertone som har gjort den jobben og responsen på gata er god. Her er det tommelen opp og bare positive signaler.

Publisert
Sist oppdatert

GT er 4,49 meter lang og er dermed like stor som en BMW 3-serie kupé. Mercedes CLK er for eksempel 15 centimeter lengre og Audi TT er 45 centimeter kortere.

Bra plass

Plassen i GT er ikke ille. I lengde og bredde er det greit, men takhøyden kunne med fordel vært litt høyere. De som ikke er over gjennomsnittet høye vil nok sitte greit, men vi som er ekstra høye ser veldig mye av taket over frontruten hvis vi ikke ikke bøyer hodet litt ned. GT er også utstyrt med lengdejusterbart ratt, noe som er en forutsetning i en slik bil hvor det kan være vanskelig å finne rett kjøreposisjon. Fordelen med å ha baksete er åpenbar, og selv om det blir trangt og plagsomt kan fire personer lovlig fraktes fra A til B så sant det ikke er for langt. Bilen er registrert for fem, men de tre som da skal sitte bak må være små.

Fleksibel

Bagasjerommet er ikke best i klassen, men oppleves ikke som spesielt trangt. Det rommer 320 liter. Mercedes CLK, som har størst bagasjerom med 435 liter, virker ikke så veldig mye større, og det kommer av bagasjelukeløsningen til GT. CLK har nemlig vanlig bagasjelokk som på en sedan, noe som gjør ut- og innlasting tungvint. I GT har Alfa valgt kombikupé-løsningen hvor bakruten følger med opp. Dette gjør det mye enklere å fylle opp bagasjommet. GT har også delt nedfellbar bakseterygg, og selv om ikke det blir flatt lasteromsgulv blir mulighetene for å få med seg litt klumpete gjenstander ganske stor. Den har også skiluke i bakseteryggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.