Plass og komfort

Tre forseter er et smart påfunn, men har sin pris. Generøs bakseteplass og et stort lasterom er blant FR-Vs sterkeste sider.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen grunn til å nekte for at vi virkelig lot oss imponere første gang vi tok plass i FR-V. Det å sette seg inn i denne bilen trakk tankene mot vår første kjøretur med Toyota Prius. Også den gangen fikk vi følelsen av å være vitne til noe helt nytt som vil få stor betydning for fremtidens biler.

Ny dimensjon

Noe av det som særpreger FR-V mest, er er den enorme plassfølelsen. Avstanden fra førersetet bort til høyre sidedør oppleves som voldsom og vi antok at bilen måtte være minst 190 centimeter bred. Like spesielt er det at man som fører har to passasjerseter ved siden av seg. Dette åpner for en ny sosial dimensjon ved bilkjøring. For eksempel kan barnet, i stedet for å være henvist til baksetet, sitte mellom mamma og pappa. Også hytteturen får en ny dimensjon når tre venner eller venninner kan sitte ved siden av hverandre og skravle.

God plass i baksetene

Er man flere enn tre, vil selvsagt noen måtte ta plass i baksetene. Det betyr imidlertid ikke at de må lide. Takket være store døråpninger er adgangen til baksetene god og når man er på plass vil man oppdage at bakseteavdelingen er omfangsrik. Takhøyden setter ingen begrensning og benplassen er over klassesnittet. Om ønskelig kan seteryggen justeres bakover ett hakk og midtpassasjeren kan i tillegg regulere sitt sete i lengderetningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.