Plass og komfort

Fiesta ST er meget tydelig sports-orientert og har ingen ambisjoner om å være en utpreget familie- og turbil. Imidlertid har den faktisk såvidt plass til familie og bagasje.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er en småbil, og man kan ikke forvente allverden hva angår plass og komfort. Med utvendige dimensjoner på 3,92 meter i lengden, 1,68 i bredden og 1,42 i høyden er den allikevel større enn Golf av første generasjon. Det er plass til to voksne og tre barn. Også to voksne får plass bak. Fiestaen er litt lav i forhold til konkurrentene, og et par, tre centimeter til i høyden ville ha hjulpet. Det holder imidlertid til godkjent i kapitelet plass.

Hard plast

Opplevd kvalitet er i og for seg bra; konstruksjonsmessig virker dette seriøst og ordentlig. Ingen forstyrrende knirking gjorde seg gjeldende under kjøring. Derimot virker dashbord og konsoll, i mørk, hard plast, ikke helt tidsriktig og noe trist. Bilen er noe spartansk utstyrt til å være en toppmodell - ingen hurtigfunksjon for el-vinduene og ingen kjørecomputer. De grafiske indikatorene for drivstoff og temperatur er vi ikke begeistret for- lesbarheten er noe begrenset.

Setene er bra både foran og bak; de er passe faste i stoppen og gode å sitte i. Den friske fargen på sitteflatene i ST-setene oppveier litt det triste materialvalget ellers - bare synd det ikke også ble teppe i samme farge på gulvet. Svarte gummimatter er liksom ikke helt i stil. Sportssetene foran gir OK støtte under lårene og bra nok sidestøtte. De er delvis skinntrukket. Derimot var det litt plagsomt ikke å ha noe sted å gjøre av venstrefoten under kjøring. Det skinntrukne sportsrattet er behagelig og effektivt å bruke, girspaken likeså. Dybdejustering av rattet hadde vært ønskelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer