Plass og komfort

Design og dimensjoner fører tankene hen på trange 2+2 kupéer. Ut ifra de premissene er det derfor positivt å konstatere et overraskende bra nivå av plass og funksjonalitet i GTC.

Publisert
Sist oppdatert

Vi skal ikke her gi noen alt for inngående beskrivelse av interiøret i nye Astra, da vi har behandlet emnet før, og da GTC faktisk er svært nær femdørsvarianten når det gjelder dimensjoner. Den er faktisk tre centimeter lengre, men det har mer med design å gjøre.

Bedre plass enn i en kupé

Føreren og passasjer foran har det bra i GTC. Setene er passe komfortable og det er tilstrekkelig med plass. Kupéen virker luftig og romslig. Med den manuelle klimakontrollen som er standard er det litt vanskelig å oppnå jevn temperatur; det hadde vært bra med et klimaanlegg med elektronisk kontroll (ekstrautstyr til 4.400 kroner).

For baksetepassasjerene blir bildet naturlig nok et annet i en kupé-lignende bil - man sitter godt og har brukbart med benplass, men det blir vel lavt under taket for voksne passasjerer. Utsynet bakover er også temmelig begrenset - en snikende klaustrofobisk følelse kan ikke utelukkes. Bortsett fra det er ut- og innstigning grei nok med et forsete som bikker og glir frem - og så tilbake i utgangsposisjonen med en "smart adgang"-funksjon.

Bagasjerommet er rommelig for en sportskupé - gjennomsnittlig stort for en kombi-kupé. I og med linjene som smalner bakover er lastebredden klart smalere enn for eksempel på en Golf. Det er også høy lastekant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer