Plass og komfort

Det er her snakk om romslige sportsbiler, men med hensyn til plass og komfort leverer de begge deler selvsikkert.

Publisert
Sist oppdatert

Både Audi og BMW kan komfort, og etter hvert har de begynt å bli flinke med plassen også. For eksempel er baksetet et komfortabelt sted å være, og bagasjerommene klarer betydelig mer enn to golfbagger.

Samme leksa

På samme måte som ved kjøreegenskapene skiller bilene seg ut ved at BMWen ikke klarer å levere komfort like umiddelbart som i Audien. I A6 er det bare å sette seg bak rattet, stille inn setet med intuitivt plasserte knapper - og kjøre av gårde samtidig som du lærer deg et relativt enkelt oppsett av kjørecomputer, klimaanlegg og radio/CD.

Om bord i BMWen knoter det seg til allerede ved seteinnstillingen, og det å lære seg ovennevnte komfortinnretninger underveis er absolutt ikke å anbefale. Og selv når du er vant til systemet er det en utfordring å ikke måte svi av en to-tre forsøk på enkle innstillinger som valg av temperatur eller skifte av radiokanal.

Men på akkurat dette området er ikke ønsket om å lære mer like intenst som når det kommer til kjøreegenskaper, systemet (iDrive) er rett og slett litt klønete lagt opp.

Briljerer

Selv om Audi hevder at deres forsprang ligger i teknikken er det ikke tvil om at BMW serverer de mest avanserte løsningene. Selv om vi nok engang er over i universet av ekstrautstyr, et stort univers for disse bilene, er innretninger som head-up display noe som klart får den teknofile til å kose seg. Med avstandsradaren på og maksimal hastighet fornuftig innstilt, gir den svevende informasjonen projisert på frontruten et klar og sterk følelse av avansert teknologi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.