Plass og komfort

Høy kvalitetsfølelse, god bakseteplass og en rikholdig utstyrspakke taler for Sportage. Et beskjedent lasterom trekker ned.

Publisert
Sist oppdatert

Den som har sett bildene fra våre Tucson-tester, vil legge merke til at Sportage-interiøret skiller seg endel fra søster-modellen. Blant annet er dashbordkonsollen en annen. Mens Tucsons klimaanlegg har trykk-knapper, har Sportage gummierte og mer lettbetjente hjul. Instrumentene har ulike skiver og Sportage har et kraftig, aluminiumsfarvet håndtak over hanskerommet, noe Tucson mangler.

Høy kvalitetsfølelse

Det som imidlertid kan sies om begge interiører, er at disse utstråler en kvalitetsfølelse som befinner seg helt i toppsjiktet i folke-SUV-klassen. Riktignok glimrer polstret plast med sitt fravær, men dette er klassetypisk. Overflatefinishen er uansett fin og overgangen mellom dører og dashbord elegant. Elementene i dashbordkonsollen omkranses av aluminumsfarvet plast, en farve vi finner igjen både i dører og ved girspak.

Det fireekede rattet, som er skinntrukket fra og med utstyrsnivå EX, har gripetak i bakkant og er godt å holde i. Rattet kan riktignok ikke justeres i dybden, men også dette er et typisk klasseproblem.

Til gjengjeld har førersetet gode justeringsmuligheter. Blant annet kan både fremre og bakre del av sitteputen justeres i høyde. Forsetene produserer god lår- og sidestøtte og har en stopping som vil passe de fleste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer