Plass og komfort

Behovet for syv seter er nok ikke et godt nok argument for å kjøpe Discovery, men hvis man i tillegg er bilentusiast, terrengtilhenger og Land Rover-fan skulle mye av argumentasjonen være i orden.

Publisert
Sist oppdatert

Land Rover Discovery er en kjempestor bil som har mange bruksområder. Kassefasongen gjør blant annet at den går som avgiftsgunstig varebil klasse 2, en kjempeløsning for de som ikke trenger masse seter. Den samme kassefasongen og det forhøyede taket gjør også at tredje seterad kan brukes av voksne.

Flerbruksbil?

Trenger man fleksible seteløsninger og har nok penger til å kunne se videre over Volvo XC90 er dette enda et alternativ. Her kan man velge helt fritt om man vil ha to, tre, fire, fem, seks eller syv seter. Fleksibiliteten er også reell siden alle setene lagres nedfelt i gulvet i stedet for at de fyller opp garasjen. Det er slik det skal være. I tillegg fortjener testbilen ros for at den rommer voksne personer på alle sitteplassene. To stykk 1,90+ menn går inn på tredje seterad. Dette er meget bra og vi kommer ikke på noen andre syvsetere med personbilstørrelse som klarer dette.

Discovery er 4,84 meter lang og 1,92 meter bred.

Spennende førerplass

Når du setter deg inn bak rattet i en ny Discovery åpenbarer det seg et helt eldorado med knapper, vippebrytere og hjul. Her er det virkelig mye morsomt å holde på med. Opplegget for Terrain Response er spennende og i tillegg har man bryteren for luffjæringen som gjør at du kan heise deg opp og ned etter behov. Øverst i midtkonsollen er det en stor skjerm hvor du kan se hvilken retning forhjulene peker, om noen av hjulene ikke har kontakt med bakken og hvilke differensialer som er sperret. Skjermen viser også detaljene for Terrain Response, og er også hjemmet til navigasjonssystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer