Plass og komfort

Mitsubishi Outlander er en større bil enn Subaru Forester, noe som merkes godt både i for- og bakseter. Forester har imidlertid det mest praktiske lasterommet.

Publisert
Sist oppdatert

Outlander er 455 centimeter lang og dermed 10 centimeter lengre enn Forester. Også akselavstanden, 263 centimeter, er 10 centimeter lengre. I tillegg er Outlander halvannen centimeter bredere og 3,5 centimeter høyere enn Subaruen, noe som gir potensiale for betydelig bedre innvendig plass.

Outlander: Større dører, bedre plassfølelse

Mitsubishi har utnyttet dette potensialet på en brukbar måte. Noe av det første man oppdager er at store døråpninger gir behagelig inn- og utstigning. Deretter oppdager man at stor kupébredde gir god plassfølelse. Fordi bilen er høyere enn Foresteren, har Mitsubishi kunnet skape en høyere sitteposisjon uten å få problemer med takhøyden. Nettopp den høye sitteposisjonen er blant egenskapene mange setter høyest ved SUVene. Ikke bare gir en slik opphøyet posisjon trygghetsfølelse, i tillegg får man god oversikt over trafikkbildet.

I Forester får man ikke den samme følelsen. Selv om sitteposisjonen faktisk bare er 4 centimeter lavere, minner førerposisjonen i Forester mer om det vi kjenner fra en fleksibil. Forester har i tillegg mindre døråpninger og smalere kupé, noe som resulterer i at Forester oppleves som en trangere bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.