Plass og komfort

Komforten er god og plassen er bedre enn i en todørs kupé. Likevel er ikke dette en fullgod fireseter.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis den totale kravspesifikasjonen i hovedsak går ut på å skaffe en firedørs Mercedes som ikke likner en drosje, har du kommet langt på vei. Plassforholdene er derimot stakkarslige.

Sportslig fasong

CLS er lav og det merker du når du setter deg "ned" i bilen. Taket er fem centimeter lavere enn på en E-klasse, og er bilen også utstyrt med soltak kommer takpolstringen i kontakt med hodet vårt. Dørene er også korte noe som gjør at inn- og utstigning er plundrete. B-stolpen kommer da i veien. Baksetet er trangt. I vår bil er det også kun plass til to stykker bak på grunn av at midtsetet er erstattet av en midtkonsoll. Litt må man med andre ord lide for den sportslige fasongen.

Om den er pen eller ikke skal vi ikke kommentere for hardt, men den sportslige fasongen er der. Lavt tak, ikke synlig B-stolpe, ikke ramme rundt vinduene, veldig skrå bakpart, høy skulderlinje og lave små vinduer.

Greit foran

Foran i CLS er det mulig å finne en god kjøreposisjon. Hvis man ikke passerer 190 centimeter på sokkelesten bør setet foran klare å absorbere deg. Bak er det ille, men det er mulig for ikke altfor store personer å sitte der. BMW sier jo like kjekt at deres 6-serie er en full 2+2. Det er enda mer drøyt enn å hevde enn at at CLS er en fireseter. Baksetet er sikkert fint for barn. ISOFIX-fester for barneseter finnes for eksempel på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer