Plass og komfort

Det er den korte snuten og den høyreiste profilen som gjør at den stutte A-klassen kan hamle opp med de fleste av konkurrentene i volumkampen.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz har utviklet motor-/girkassekombinasjoner som tar svært liten plass i lengderetningen. I A-klasse er disse nesten som en enhet som delvis ligger under føttene til forsetepassasjerene. Det frigjør mye plass bakover i bilen, og sikkerheten skal ikke være alt for skadelidende ved at motor og girkasse forsvinner under gulvet ved en eventuell kollisjon.

God plass

Og det er påfallende god plass i A-klasse, førersetet kan for eksempel stilles så langt tilbake at personer på rundt to meter vil slite med å nå frem til pedaler og ratt. Sistnevnte er ikke dybdejusterbart, og det gjør at den gode plassen ikke kan utnyttes. Også baksetepassasjerene sitter godt og relativt romslig, særlig i bredden er det bedre plass enn vanlig.

Likevel er det bagasjerommet som tar prisen, det er stort, fleksibelt og ryddig. Hele 435 liter svelger det unna på det meste, og til sammenlikning klarer en Corolla 290 liter og en Golf 350 liter. Ett dobbelt gulv gir deg muligheten for på en enkel måte å velge mellom passe stort bagasjerom uten lasteterskel eller et stort med en lasteterskel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer