Plass og komfort

A3 har lenge vært klasseledende i kvalitetsfølelse og finish, A3 Sportback følger opp med ekstra plass.

Publisert
Sist oppdatert

Bagasjeromsvolumet er blant de største i kompaktklassen hvis man sammenlikner med kombi-kupeer, men sammenlikner man med stasjonsvogner finner man flere modeller med bedre plass. I praksis befinner Sportback seg midt i mellom disse to biltypene, og den mangler litt på å bli like praktisk som vanlige stasjonsvogner.

På et område er plassforholdene svært romslige, i forsetene vil de alle fleste finne seg godt til rette. Benplassen er god, justeringsmulighetene er gode og all betjening av hendler og knapper er brukervennlig. Sportssetene som følger med ekstrautstyrspakken Ambition gir god sidestøtte, men mangler litt på sitteputelengden.

Mer gjennomført enn overflod

Det er ikke spesielt mye komfortutstyr på A3 Sportback sett i forhold til mange av de andre bilene i kompaktklassen, og faktisk ganske lite hvis du i tillegg ser på prisen. For eksempel finner vi verken konstantfartholder eller regnsensor og kartleselys, og heller ikke regulerbar korsryggstøtte er på plass i sportssetene.

Det vi imidlertid finner er at det utstyret som er på plass er svært gjennomført. Istedenfor av/på knapp på setevarmen er den justerbar i seks trinn, kjørecomputeren har mange funksjoner lett tilgjengelig og displayet er trafikkfornuftig plassert midt i instrumentpanelet, alle de fire elektriske vinduene heves og senkes med ett trykk – og alle hendler og knapper gir et solid og godt inntrykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer