Plass og komfort

Plassen er god, men de vanlige 911-begrensningene er tilstede også her. Likevel gjør kjøreopplevelsen at du ikke sutrer spesielt mye over hard fjæring og mye støy.

Publisert
Sist oppdatert

På 996 modellen var Carrera S bredere enn Carrera. Slik er det ikke nå. Nå er Carrera og Carrera S helt like bortsett fra at Carrera S er en centimeter lavere siden den har adaptiv fjæring som standardutstyr. Skal du ha en bred utgave av 997 må du vente til firehjulstrekkeren Carrera 4 kommer til våren. 997 ser mye mer kompakt og mindre ut enn 996, men er i praksis like stor. Den er 3 millimeter kortere, 38 millimeter bredere og akselavstanden er lik.

God plass

Her snakker vi om forsetene. Bakseter er ekstra bagasjerom i 911. Vi hadde noen påkostede seter som i tillegg til alle kjente justeringer også hadde justerbar bredde på sidevanger i sitteputen og i seteryggen. Ved sportslig kjøring kan du stramme til rundt skinker og rygg, mens på roligere dager kan man løse opp litt å sitte litt mindre fastklemt. Takhøyde og benplass er bemerkelsesverdig god med tanke på hvor lav bilen egentlig er, og i denne modellen kan jeg legge hodet på hodestøtteten uten at det slår borti taket. Det var ikke mulig i 996. Noe som hadde gjort følelsen enda bedre hadde vært et tykkere ratt. Importøren har lovt å bestille tykkere ratt på de neste bilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer