Plass og komfort

Mini-interiøret er moderne og annerledes, men preges av høy plastfaktor og en del upraktiske løsninger. I tillegg har kabriolet-duken store problemer med å holde støy ute fra kupeen.

Publisert
Sist oppdatert

BMW har valgt å utruste Mini Cabrio med stofftak, i motsetning til for eksempel Peugeot og Renault, som har satset på ståltak i 206 CC, 307 CC og Megane CC.

Med tanke på Minis historie og begrensede størrelse er valget av tak naturlig. Det som overrasker, er at takløsningen ikke er tettere enn det den er. Taket slipper nemlig inn svært mye trafikkstøy, så mye at vi i starten lurte på om vi hadde glemt å lukke de bakre vinduene. For her er det ikke bare egen dekkrumlig som slipper inn, men faktisk også dekkstøyen fra bilen som kjører i feltet ved siden av.

Vi er derfor spent på om dette taket slipper inn like mye kulde som støy. Da vil i tilfelle Mini Cabrio bli en kald opplevelse midtvinters. På den positive kontoen skal det imidlertid nevnes at bakruten er i glass og utrustet med varmetråder.

18 sekunder

Taket betjenes heldigvis elektrisk og tilbyr to stadier. Det første som skjer når man trykker på knappen er at en stor takluke åpner seg. Hvis man fortsetter å holde knappen inne legges hele taket ned, noe som totalt tar omkring 18 sekunder. Ved hjelp av en egen knapp kan deretter samtlige sideruter kjøres ned. Dessverre tar dette hele 7 sekunder fordi de bakre rutene kjøres ned først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer