Plass og komfort

Prius har et moderne, men ikke spesielt eksklusivt interiør. Forsetepassasjerene kan glede seg over god romfølelse, men takhøyden lager begrensninger for hvem som kan ta plass i baksetene.

Publisert
Sist oppdatert

Det som først og fremst kjennetegner Prius, i hvert fall THS Executive-versjonen, er det høye utstyrsnivået. Den store farveskjermen er av berøringstypen og omfatter blant annet navigasjonsanlegg. Både navigasjonsanlegget og det elektroniske klimaanlegget kan stemmestyres, og en avansert kjørecomputer gir god oversikt, blant annet over hvilke veier energien tar. På rattet finner man hele 16 knapper, som blant annet betjener radio, CD-veksler og klimaanlegg. I tillegg finner du en egen spak for betjening av fartsholderen. Vi har allerede nevnt at Prius er nøkkelfri, og at ESP og automatgir er blant standardutstyret. Elektriske vindusheiser rund baut er selvsagt også på plass.

Prius har digital instrumentering, noe som fungerer brukbart. Vi synes imidlertid det er synd at Toyota har kuttet ut både turteller og temperaturmåler.

Svake justeringsmuligheter

Det lille og relativt tynne rattet har fire eker og kan dessverre ikke justeres i dybden. Også forsetet lider under manglende og dårlige justeringsmuligheter. Riktignok finnes det en mulighet for høydejustering, men denne justerer kun bakre del av sitteputen, slik at man etter hvert blir sittende fremoverlent. Justeringen av seteryggen er klønete, fordi fjæren som skal dytte seteryggen fremover er for svak. Hvis seteryggen skal frem, må man dermed holde i utløserhåndtaket med den ene hånden og trekke setet mot seg med den andre. Vi synes også sitteputen er i korteste laget, noe som resulterer i svak lårstøtte. Sidestøtten er imidlertid god, noe som delvis skyldes friksjonen i setenes velurtrekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer