Plass og komfort

Trangt baksetet, men stor komfort i forsetet – Megane CC tåler lange turer. Også med taket plassert i bagasjerommet.

Publisert
Sist oppdatert

Den komfortinnrettede fjæringen innbyr til lange turer. Forsetene er komfortable og gir god sidestøtte, og det er lett å finne en god kjørestilling. Men det beste med Megane CC er komforten med taket av. Obligatorisk ekstrautstyr er en bakvinddeflektor (3.400 kroner). Den fungerer godt, men reduserer antall sitteplasser til to.

Grunnen til den høye kabrioletkomforten er blant annet den store frontruten som nesten ender ved pannen til forsetepassasjerene. Med taket av og vinduene oppe er det nesten lunere enn i en bil med et litt klønete montert soltak. Ta ned vinduene og du får den herlige kabrioletfølelsen, og hvis ikke det er nok kan du vippe ned vinddeflektoren for å få full opplevelse av fartsvinden.

Enkelt

Den fascinerende takkonstruksjonen er svært enkel i bruk. En bryter holdes inne, så summer det i vindusmotorer og små pumper før taket bretter seg pent sammen og legger seg i bagasjerommet. En garantert suksess blant barna i nabolaget er sikret ved denne manøveren som er unnagjort på mellom 20 og 30 sekunder.

Taket tar en del plass i bagasjerommet, men det største problemet er at det blir vanskelig å laste inn og ut med taket nede. I praksis så ender man med å løfte taket litt ut for å få tak i bager og kofferter. Med taket nede er volumet oppgitt til 190 liter, og med taket oppe blir bagasjerommet over dobbelt så stort. Selv om Megane CC er en type kabriolet som passer godt i Norge, vil skientusiaster slite litt. Foreløpig er det ikke tilgjengelig utstyr for å feste ski på kupékabrioleten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.