Plass og komfort

Volvo V50 har et like flott interiør som S40 og enda bedre bakseteplass. Men lasterommet kunne vært smartere.

Publisert
Sist oppdatert

I likhet med nye S40 kan også V50 skilte med et lekkert interiør, som blant annet preges av en elegant midtkonsoll, oversiktlig plassering av de ulike funksjonene, ergonomisk svært vellykkede knapper og gode seter. Overflatefinishen er fin og kvalitetsfølelsen svært høy. Vi ga førermiljøet en grundig beskrivelse i vår test av S40 2.4i og hopper derfor over forsetene denne gangen.

God plass i baksetene

I stedet hopper vi rett til baksetene, som overrasker positivt. For i motsetning til S40, som lider under svak takhøyde, er V50-taket høyt nok til at selv 185 centimeter lange personer slipper å bøye hodet. Også benplassen er god. Både føtter og knær har tumpleplass, noe som blant annet skyldes utsparringer i forseteryggene.

Mangler luftdyser

Som i forsetene er også hodestøttene i baksetene vinklet fremover, slik at avstanden til bakhodet blir minst mulig. I Premium-utgaven, som vi kjørte, finner du både 12-volt-uttak og et nedfellbart midtarmlene med integrert oppbevaringsrom og koppholdere. Du finner også oppbevaringsrom i forseteryggene.

Dørlommer finner du imidlertid ikke, disse er kuttet ut til fordel for store høyttalere. Egne luftdyser er overraskende nok også mangelvare. Luftdyser for baksetepassasjerene er i ferd med å bli vanlig i premium-biler og burde vært på plass i V50.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer