Plass og komfort

Foran mangler det en del, men bak er det både benplass og ikke minst takhøyde.

Publisert
Sist oppdatert

Etter ansiktsløftingen har interiøret i Freelander blitt fint. Det har fått litt mer ryddige linjer og helt klare designlikehter med Range Rover. Interiøret har stort sett fått mer eksklusive materialer og det meste ser bra ut visuelt.

God utsikt

Setene er nye og de er trukket i skinn og alcantara. Det er standardutstyr på SE-modellen som vi har kjørt. Siden setet ikke kan justeres i høyden sitter man veldig høyt i Freelander. Faktisk helt oppunder taket. Dashbordet er lavt og dette sammen med sittehøyden gjør at du får en enormt god utsikt. Du får også en automatisk fremoverbøyd kjøreposisjon siden rattet ikke kan justeres i lengden. Skinnrattet er trukket i to farger og er av de tjukkeste på markedet.

De beste plassene er egentlig bak. Innvendig gjør taket en sving opp og det gjør at selv godt voksne kan sitte med rak rygg. Dørkarmene er lave og det gjør at for eksempel barn lett kan se ut. I taket er det nettinglommer som greit rommer mye rot.

Knappeplassering

Freelander har klimaanlegg av "god" gammeldags type hvor du må justere både varme og vifte manuelt. Det er ikke mulig å oppdatere til noe mer moderne heller. Noe som er vanlig å plassere på høyre hendel er bryter for bakrutepusser. Her er det plassert på i midtkonsollen på høyre side lengst mulig unna sjåføren. Testbilen har elektrisk drevet soltak, men det virker som motoren er for svak. Det er bare så vidt den klarer å åpne og lukke luken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer