Plass og komfort

Bakseteplass er ofte det som skiller bilene i kompaktklassen, og der er Mitsubishi Lancer blant de bedre.

Publisert
Sist oppdatert
Plass og komfort
Plass og komfort


I tillegg til god benplass er det mulig å justere ryggvinkelen på baksetet, noe som øker komforten for passasjerene ytterligere. Også kollisjonssikkerheten i form av kollisjonsputer for sidevinduene bak er på plass. Totalt er det seks kollisjonsputer i Lancer.

Grunt

Bagasjerommet er det første de fleste barnefamilier ser på ved bilkjøp. Bagasjeromsvolumet i Lancer er oppgitt til 591 eller 344 liter. Det første tallet referer til totalvolumet inkludert rommet under bagasjeromsgulvet. Det er et stort rom med plass til diverse under gulvet, men i praksis er det nok volumet på 344 liter som gjelder for de fleste av oss. Bagasjerommet oppleves også som stort, men grunt. Det er lett å legge ned seteryggen for frakt av lange gjenstander.

Spartansk

Interiøret i Lancer er ganske spartansk både visuelt og med hensyn til funksjoner. Oppbevaringsrommene er irriterende små, og layouten faller ikke helt i smak. Betjening av ting som radio og det manuelle klimaanlegget er enkelt og rett frem.

Forsetene i Sport-utgaven gir til en viss grad sidestøtte, men lange personer vil få problemer med å finne en god sittestilling. Det er manglende dybdejustering av rattet og kort sittepute som skaper problemer.

Også på utstyrsiden er det ganske spartansk. Klimaanlegget er av den manuelle typen, og radio/cd-spilleren er ikke integrert. Det er ikke kjørecomputer eller ute-temperaturmåler, og heller ikke regulering av korsryggstøtten.

Lite romling

Fraværet av den karakteristiske stasjonsvognromlingen oppleves som svært positivt. Ellers er lydnivået på linje med resten av klassen, og snittet i klassen har med biler som Renault Megane og Peugeot 307 blitt ganske bra.

Plass og komfort


Selv om vi antakelig vil anbefale de fleste å ikke velge Sport-utgaven er det enkelte ting som er svært bra med den. Rattet for eksempel er skinntrukket og fra Momo. Det er veldig trivelig ratt som vi allerede savner.

Les mer om konklusjon og konkurrenter her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer