Plass og komfort

Golf er romslig til å være i kompaktklassen. Med utstyrspakken Sportline blir dette mer enn et fremkomstmiddel.

Publisert
Sist oppdatert
Plass og komfort
Plass og komfort
Plass og komfort


Sportline-varianten er utstyrt med en rekke elementer som gjør den til en mye friskere bil enn utgangspunktet. Pakken inkluderer sportsunderstell (senket), sportsseter med korsryggstøtte, dekorlister i dører og dashbord, treeket sportsratt, girspak og håndbrekk i skinn, kjørecomputer, lakkerte støtfangerlister og dørhåndtak samt 16-tommers felger.

God plass

Du sitter som støpt i de dype bøttesetene og med høydejustering av sitteputen og fireveis justering av rattet skulle de fleste klare å finne seg en bra førerposisjon. Mine nesten to meter på sokkelesten hadde i hvert fall ingen problemer med plassen foran. Bak er det også bra og det er trepunktsseler og hodestøtter til alle mann.

Interiøret bærer ikke preg av at VW skal gå nye veier. Rattet er nytt, men instrumentene og midtkonsollen har vi sett før. Både Polo og Golf og Passat har interiør som er avarter av hverandre. Har du sett ett, har du mer eller mindre sett alle. Om det er negativt er opp til hver enkelt å bedømme, men kvalitetsinttrykket av interiøret er høyt. Det visuelle er en ting, men uansett hva vi fant på, var det ikke en eneste knirkelyd å spore i Golf.

Bagasjerommet er stort, men du må over en stor kant for å få bagasjen ut og inn. Den er faktisk høyere enn det vi egenlig setter pris på.

Stille

Noe som slår oss, er hvor stille det er i den nye Golfen. Det er ikke mye støy som slipper inn i kupeen. Det du hører mest til er motoren og lyden derfra er ikke påtrengende før du kommer opp på høyt turtall.

Sportsunderstellet er en del stivere enn på en vanlig Golf, men er ikke ubehaglig. Vi kjørte med vinterdekk og det myker opp litt, men bilen kan også leveres med 17-tommers felger og da begynner den nok å bli ganske hardt. Vi likte bilen med et litt sportslig tilsnitt og ikke minst så var interiørelementene også tiltalende. Den eneste ulempen er at Sportline koster 11.000 kroner mer enn grunnmodellen.

Konklusjonen finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer