Plass og komfort

Til tross for lengden er ikke plassen overveldende, bredden hører hjemme i kompaktplassen.

Publisert
Sist oppdatert

Grunnen til den moderate bredden på Grand Vitara XL-7 er at utgangspunktet er en betydelig kortere bil. XL-7 har en lillebror som bare heter Grand Vitara, den er 54 centimeter kortere. Suzuki vil sikkert fremheve fordelene med en smal bil i terrenget, men i praksis gjør det at den tilbyr relativt mindre plass enn lengden skulle tilsi.

Syv seter

Vår testvariant hadde tre seterader med til sammen syv seter. Den koster 10.000 kroner mer enn versjonen uten tredje seterad, og vi mener du bør vurdere behovet nøye før du velger syvseteren. Den tredje seteraden stjeler mye bagasjeplass, kun 187 liter bagasjeplass er tilgjengelig med alle setene i bruk. Også med ryggen felt ned opptar seteløsningen mye plass. De bakre setene kan heller ikke fjernes.

Selv om de bakerste setene er overraskende gode, må alle som sitter etter hverandre ta hensyn ved å fordele en begrenset benplass. En fordel med de bakerste setene i XL-7 er en skikkelig fotbrønn som gjør at du slipper å sitte med knærne oppe i ansiktet. Den andre seteraden er justerbar i lengderetningen.

Forsetene tilbyr moderat sidestøtte, men er komfortable og med vippbar setepute. Rattet er dessverre kun justerbart i høyden og det medfører at det er litt plundrete å finne riktig sitteposisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer