Plass og komfort

Til tross for lengden er ikke plassen overveldende, bredden hører hjemme i kompaktplassen.

Publisert
Sist oppdatert
Plass og komfort


Grunnen til den moderate bredden på Grand Vitara XL-7 er at utgangspunktet er en betydelig kortere bil. XL-7 har en lillebror som bare heter Grand Vitara, den er 54 centimeter kortere. Suzuki vil sikkert fremheve fordelene med en smal bil i terrenget, men i praksis gjør det at den tilbyr relativt mindre plass enn lengden skulle tilsi.

Syv seter

Vår testvariant hadde tre seterader med til sammen syv seter. Den koster 10.000 kroner mer enn versjonen uten tredje seterad, og vi mener du bør vurdere behovet nøye før du velger syvseteren. Den tredje seteraden stjeler mye bagasjeplass, kun 187 liter bagasjeplass er tilgjengelig med alle setene i bruk. Også med ryggen felt ned opptar seteløsningen mye plass. De bakre setene kan heller ikke fjernes.

Selv om de bakerste setene er overraskende gode, må alle som sitter etter hverandre ta hensyn ved å fordele en begrenset benplass. En fordel med de bakerste setene i XL-7 er en skikkelig fotbrønn som gjør at du slipper å sitte med knærne oppe i ansiktet. Den andre seteraden er justerbar i lengderetningen.

Forsetene tilbyr moderat sidestøtte, men er komfortable og med vippbar setepute. Rattet er dessverre kun justerbart i høyden og det medfører at det er litt plundrete å finne riktig sitteposisjon.

Litt rotete

Plass og komfort


Positivt om bord i XL-7 er mange oppbevaringsrom. Solbrilleholdere i taket og flere rom i midtkonsoll/dashbord gjør det enkelt å kvitte seg med småting. Også koppholdere er det godt med, men layouten for de forskjellige rommene er litt rotete slik at brusflasken i koppholderen kommer i konflikt med lokk på oppbevaringsrom.

Interiøret er friskere nå, men fortsatt velger Suzuki en traust design og finish i kupeen og interiøret fremstår blant de mest gammeldagse i klassen. Noen knapper gir litt simpel følelse, og materialvalget er ikke helt på topp. Når det er sagt klarte vi ikke lokalisere en eneste knirkelyd, og XL-7 gir slik sett et solid inntrykk.

Størrelse, motor og pris gjør XL-7 interessant i forhold til konkurrentene. Det kan du lese mer om her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer