Plass og komfort

Interiøret imponerer ikke like mye som motor og kjøreegenskaper, men tåler sammenligning med de fleste småbiler.

Publisert
Sist oppdatert

Japanske småbilinteriører har tradisjonelt hengt litt etter de europeiske når det kommer til opplevd kvalitet. Og hvis vi sammenligner med europeiske småbiler som A-klasse og Polo, blir det tydelig at Justy og Ignis er på etterskudd.

Likevel synes vi Suzuki, som har utviklet Justy/Ignis, har lyktes ganske bra med sin ungarskproduserte mini-SUV. Riktignok mangler bilene polstrede overflater og pene overganger mellom dører og dashbord. Til gjengjeld har de en fin midtkonsoll, som domineres av en pen og lettbetjent radio med CD-spiller. På toppen av midtkonsollen finner vi et tidsriktig og lett lesbart informasjonsdisplay. Dette viser klokke, utetemperatur, løpende forbruk og radiokanal/CD-spor.

Tøffe instrumenter

Vi likte også instrumentene, blant annet fordi turtelleren på sportslig vis har fått posisjon til høyre for fartsmåleren. Hvit instrumentbakgrunn signaliserer sport, i likhet med det treekede rattet som er relativt tykt og godt å holde i. De fleste knapper og hendler er lettbetjente

Bratt gasspedal-vinkel

En av de store fordelene med Justy/Ignis, er den høye seteposisjonen. Denne sørger for at det krever lite energi å stige inn og ut av bilen. Forsetene er imidlertid ikke de beste vi har vært borti. Blant annet gir den relativt korte sitteputen ganske svak lårstøtte. Fraværet av høydejustering er et savn, spesielt fordi heller ikke rattet lar seg justere - verken i høyde eller dybde. Vår kanskje mest alvorlige innvending har å gjøre med gasspedalen, som er altfor bratt vinklet med tanke på den oppreiste sitteposisjonen. Resultatet var at vi raskt ble slitne i høyrefoten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer