Plass og komfort

Phaeton er ustyrt med mange fiffige detaljer, og de er svært logisk plassert. Komforten er også i en klasse for seg.

Publisert
Sist oppdatert

På utsiden er Phaeton diskré, men likevel kraftfull og elegant. Det samme gjelder interiøret. Du bli ikke akkurat lamslått av lekre materialer og dristige løsninger. Det er heller plass, behagelige hvilestoler, utstyrsnivå og den lettbetjente midtkonsollen som gjør inntrykk.

Enkelt

Vel på plass i setet føler vi oss umiddelbart hjemme. Alt er annerledes enn på alle andre VW-modeller bortsett fra Touareg. Instrumenter, multifunksjonsrattet og girspaken drar vi umiddelbart kjensel på. Vi har testet både iDrive (BMW 7-serie) og Command (Mercedes), og infotainment som VW kaller det er desidert enklest i bruk. Skjermen i midten er omkranset av åtte knapper som har forskjellige funksjoner etter hva som er valgt i skjermen. Hovedbildene til skjermen velges med egne knapper, og du har også et hjul for å gjøre valg med.

Femseter

Denne gangen har vi kjørt en femseters utgave. Det er god plass til fem personer, men i baksetet er det ikke så mange luksuselementer som det er i fireseteren. Forsetene kan justeres i ”samtlige” retninger og den eneste greia som mangler er muligheten for å justere bredden mellom sidevangene i forseteryggen. BMW 7-serien har for eksempel det. I tillegg har forsetene, varme, massasje og kjøling. Vi kan trygt si at du sitter særdeles godt i Phaeton. Plassen er god, men ikke i forhold til hvor stor bilen er. Vår bil med soltak hadde problemer med å ikke gni toppen av hodet mitt som til daglig lever 196 centimeter over bakken. I baksetet buler taket oppover akkurat det hodene er og gir god takhøyde bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer