Plass og komfort

Citroën hevder at Pluriel er fem biler i én. Er Pluriel virkelig så fantastisk som Citroën påstår?

Publisert
Sist oppdatert

Pluriel har etter vårt syn ett stort problem - den er på en måte ikke en ekte kabriolet. Joda, det er mulig å kjøre uten tak, men når bilen skal brukes som kabriolet, møter man på tre problemer. For det første kreves både tid og arbeid for fjerne to takbøylene, som må fjernes manuelt. For det andre må du ha et sted å oppbevare dem - og for det tredje er du i virkelig trøbbel hvis det plutselig skulle begynne å regne.

De to første problemene er mulig å komme rundt. Etter å ha trent noen ganger vil du være i stand til å fjerne og montere takbøylene relativt kvikt. Og hvis du disponerer egen garasje, så er ikke oppbevaring av bøylene noe problem.

Det siste problemet, derimot, er og blir en ulempe med Pluriel, ikke minst i et land med så ustabilt vær som vårt. Den som kjører en toppløs Pluriel på helgetur til hytta, uten følgebil, vil alltid måtte leve med frykten for at en regnværssky plutselig skal vise seg.

Plassbesparende

Hvis denne løsningen er så upraktisk, hvorfor har da Citroën valgt den? Jo, fordi den spesielle takløsningen, sett fra et plassutnyttelses-synspunkt, er særdeles smart. Mens andre kabriolet-tak krever en hel masse plass når de felles ned, er det kun bakruten og et tynt tøytak som krever plass i Pluriels bagasjerom. Dermed frigjøres masse plass - plass som Citroën har brukt på bakseter og bagasjeplass. Dette er årsaken til at den lille bilen, som kun er 393 centimeter lang, rommer fire voksne samt en hel del bagasje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer