Plass og komfort

BMW 316i Touring Business er godt utstyrt, men noen har kuttet ut mye av det viktigste.

Publisert
Sist oppdatert


I motsetning til de aller fleste modellene til BMW har 316i Touring Business en solid liste med standardutstyr. Selvsagt har bilen antispinn og stabilitetskontroll, fjernbetjent sentrallås, pollenfilter og uttrekkbar bagasjeromsskjuler. Men i tillegg har den også et stort armlene bak, takreling, lettmetallfelger, metallic lakk, hvite blinklys, integrerte tåkelys foran og cd-spiller montert fra fabrikk.

Ved første øyekast virker dette svært så imponerende. Helt til vi begynner å se nærmere på hva den ikke har av utstyr.

Svett kjøretur

Plass og komfort


Først og fremst har bilen kun et manuelt klimaanlegg. For å få et automatisk regulert anlegg må du plusse 5.500 kroner på regningen.

Dersom man ikke har automatisk klimaanlegg burde man i hvert fall ha mulighet til å senke alle vinduene fra førersetet. Det går ikke på 316i. De bakre vinduene har nemlig ikke elektriske vindusheiser, og man er prisgitt god gammeldags håndkraft. Sverger du til den elektriske varianten må du belage deg på å betale 3.730 kroner.

Både klimaanlegg og elektriske vinduer savner vi først og fremst på varme sommerdager. På vinteren kan det derimot være et større problem at bilen ikke har oppvarmede sidespeil.

Både elektriske vindusheiser og oppvarmede speil finner vi hos alle konkurrentene, og er blant utstyr som vi forventer å finne på en bil i denne klassen.

Sitter godt

Plass og komfort


BMW er kjent for å ha gode seter, så også i vår testbil. I forsetene sitter du behagelig, med en god sittepute og akseptabel sidestøtte.

Baksetene har også en behagelig utforming, men du bør helst velge et av de to ytterste sitteplassene. Den midterste plassen bør få stå tom til fordel for det flotte, store midtarmlenet som kan felles ned fra seteryggen. Armlenet inneholder oppbevaringsrom og koppholdere, og kan bli en kjærkommen venn på lange bilturer.

Det aller beste med baksetene er uansett den gode plassen du har frem til setene foran. Baksetene har svært romslig benplass. Det eneste som trekker ned bakseteplassen er at baksetet er plassert lavt, og at barn dermed vil få dårlig oversikt fremover og ut av vinduene.

Billig utvei

Plass og komfort


I baksetene byr midtarmlenet på koppholdere og oppbevaringsrom. Foran er det derimot verre. I midtkonsollen mellom setene finnes to små rom til mynter og annet. I det største av disse rommene er det mulig å legge en halvliters flaske skrått ned. Heldigvis, for det finnes ikke koppholdere, og rommene i siden på dørene er alt for små til å romme flasker.

Ideen med de to rommene i midtkonsollen er god. Problemet er bare at utformingen er skuffende dårlig. Her har BMW latt seg friste av å sette inn billig plast som verken høres, føles eller ser ut som en kvalitet BMW burde være fornøyd med.

Plass og komfort


Førermiljøet for øvrig er svært oversiktlig. Faktisk så oversiktlig at noen vil kunne kalle det kjedelig. Her finnes ingen instrumenter eller knapper utover det som er strengt tatt nødvendig, og alle flater er store og rene. Vi ville foretrukket å sette på interiørlister i aluminium for å bryte det maskuline inntrykket noe og få et mer moderne inntrykk. Lister får du for 3.020 kroner.

Hvordan kommer BMW 316i Touring ut i forhold til konkurrentene? Mer om det finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer