Plass og komfort

Z4 er relativt rommelig og interiøret vakkert å se på. Men spesielt praktisk er BMWs nye roadster ikke.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste vil være enige om at Z4-interiøret er både moderne og eksklusivt. Skinn og polstret plast avløses av børstet aluminium - og girspaken er et lite kunststykke i seg selv. Instrumentene befinner seg i egne tunneler og er både lettleste og tøffe å se på. Knappene har en fin finish og hendlene er behagelige å betjene. Etter å ha vridd om tenningsnøkkelen åpenbarer det seg en stor skjerm midt i dashbordet. Skjermen viser utetemperatur, klokke og informasjon fra kjørecomputer og radio.

10 sekunder

BMW har altså, i motsetning til Mercedes-Benz, valgt et tradisjonelt stofftak. I utgangspunktet betjenes dette taket manuelt, men hvis man er villig til å betale drøye 10.000 kroner, så kan det betjenes elektrisk. Vårt testeksemplar hadde denne løsningen, som må være blant de raskeste på markedet. Z4 bruker nemlig rundt 10 sekunder på å felle taket opp eller ned. Bakruten er heldigvis i glass og utrustet med varmetråder, noe som gjør tilværelsen litt enklere på vinterstid.

Helt hundre prosent tett er imidlertid taket ikke, vi opplevde at to dråper vann rant inn ved toppen av venstre A-stolpe ved vask. Dette kan kanskje høres ut som flisespikkeri. Men faktum er at dette er den første kabrioleten vi har testet som ikke holder helt tett. Taket gjør imidlertid en ganske god jobb når det gjelder å skjerme passasjerene mot vind- og dekkstøy - støynivået blir aldri slitsomt inne i Z4.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer