Plass og komfort

Det er hard plast og billige materialer som preger interiøret i Kalos, men det har fått en mer moderne form.

Publisert
Sist oppdatert
Plass og komfort


En markert midtkonsoll og sirkelformede designelementer gjør at interiøret gir et moderne inntrykk. I forhold til flere av konkurrentene er det materialvalget som trekker ned inntrykket av kvalitet innvendig i Kalos. Det hjelper heller ikke at dørene lukker seg med en tynn metallplate-lyd.

God komfort

Som nevnt er støynivået relativt lavt i Kalos, og sammen med en komfortinnrettet fjæring gjør det at Kalos godt kan legge ut på langtur. Seteputen i førersetet kan vinkles og rattet er justerbart i høyden. Rattet er av en hard plastkvalitet som blir svært varm når solen steker.

I baksetene er sitteputen relativt høy, det er en klar fordel for barn men gjør at taket ofte vil komme i konflikt med hodene til voksne passasjerer. Dessuten er seteryggen vinklet så mye bakover at det er vanskelig å finne en komfortabel sittestilling. Det er ikke hodestøtte i midten, og derfor ikke å anbefale å plassere andre enn barn i barnesete på den plassen.

Smalt for bagasjen

Hjulhusene tar mye plass i bagasjerommet, og volumet under hattehyllen på 220 liter er ikke blant de største i klassen. Formen bidrar også til at det ikke er lett å få meg seg store gjenstander. Bakseteryggen er delt, men ikke sitteputen.

For bagasjeplassen og sittekomforten i baksetet hadde det vært en fordel om Daewoo hadde valgt en løsning der baksetet kunne reguleres i lengderetningen. I Nissan Micra for eksempel gjør en slik løsning bilen svært mye mer fleksibel.

En slags automatikk

Plass og komfort


Daewoo har valgt at klimaanlegget settes i gang automatisk hvis luftedyseinnstillingen settes mot frontruten. Det skal hjelpe til å holde ruten fri for dugg. Det er greit at klimaanlegget går på automatisk, men det burde ha vært mulig å skru det av hvis man ønsket det.

I midtkonsollen er det en utfellbar brusholder som holder et godt tak i flaskene. Ellers er det sparsomt med oppbevaringsplasser for alt en gjerne har med seg på tur, for eksempel er dørlommene bare en smal brevsprekk med liten kapasitet.

Les mer om Konklusjon og konkurrenter her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer